fbpx

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ, παραθέτουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις και κατατοπιστικές διευκρινίσεις για την ενοικίαση φορολογικής έδρας στην CORPUS Offices με την σφραγίδα ποιότητας του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας (όμιλος επιχειρήσεων ΙΩΑΝΝΗ ΝΑΣΙΟΥΛΑ).

Μισθώνω κοινόχρηστο χώρο;

Στην CORPUS, μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοτελείς, ανεξάρτητους χώρους: “Τον δικό σας χώρο”. Πρόκειται για ολοκαίνουργια δωμάτια, το καθένα με την δική του είσοδο και τον αντίστοιχο χώρο εργασίας. Στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται, σας εκμισθώνουμε κοινόχρηστο χώρο.

Πρόκειται για “εικονικό γραφείο” ή “εικονική έδρα”;

Όχι. Σας προσφέρουμε προς ενοικίαση πραγματικούς χώρους, που υπάρχουν στα ακίνητα της COPRUS Offices. Πρόκειται για μια κανονική μίσθωση επαγγελματικού χώρου: “Όχι απλώς πραγματική διεύθυνση, αλλά πραγματικός επαγγελματικός χώρος, επίσημα δηλωμένος στην Εφορία”!

Το μίσθιο διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης;

Βεβαίως. Τα στοιχεία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης γνωστοποιούνται στην ΑΑΔΕ με κάθε ανάρτηση επαγγελματικής μίσθωσης.

Τί γίνεται με την αυτοψία της Εφορίας;

Οι επαγγελματικοί χώροι που σας προσφέρουμε προς μίσθωση είναι κατάλληλοι και νόμιμοι για αυτοψία της Εφορίας, ιδίως στις περιπτώσεις που η επιχείρηση έχει δηλώσει και εμπορικούς ΚΑΔ χονδρικής ή λιανικής, καθώς και πραγματοποίηση ενδοκοινοτικών συναλλαγών. Το Μισθωτήριο Συμβόλαιό σας συνοδεύεται από επίσημα υποβεβλημένη και πρωτοκολλημένη βεβαίωση ανάρτησης της μίσθωσης στο TaxisNET της ΑΑΔΕ .

Είναι νόμιμο για Ανώνυμες Εταιρείες (ΔΟΥ ΦΑΕ);

Βεβαίως. Οι φορολογικές έδρες που σας ενοικιάζουμε είναι απολύτως νόμιμες για Ανώνυμες Εταιρείες που υπάγονται στην ΔΟΥ ΦΑΕ.

Μπορώ να έχω πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ή του ΟΑΕΔ;

Μπορείτε! Κάθε επιχείρηση που μισθώνει φορολογική έδρα στην CORPUS Offices μπορεί νομίμως να χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και του ΟΑΕΔ, καθώς και να απασχολεί υπαλλήλους στο πλαίσιο προγραμμάτων επιδότησης. Μπορείτε να δεχθείτε για αυτοψία τα κλιμάκια των ελεγκτών ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ.

Μπορώ να δηλώσω Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές;

Βεβαίως! Δικαιούστε να δηλώσετε στην Εφορία ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις αγαθών, καθώς και παροχή και λήψη υπηρεσιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια με την δυνατότητα για απαλλαγή από τον αντίστοιχο ΦΠΑ.

Μπορώ να δηλώσω ΚΑΔ εμπορίου, καθώς και E-shop;

Βεβαίως, μπορείτε: Πωλήσεις χονδρικής και λιανικής, καθώς και πωλήσεις “με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου”). Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο μέλλον ΚΑΔ εμπορίου χονδρικής ή λιανικής, στις περιπτώσεις που η επιχείρησή σας ξεκινάει μόνον με ΚΑΔ προσφοράς υπηρεσιών.

Μπορώ να να έχω σταθερό τηλέφωνο;

Βεβαίως, μπορείτε: Οι μισθωτές μας δύνανται να ενεργοποιήσουν σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας με χρέωση της επιχείρησής τους.

Ποια θα είναι η επίσημη διεύθυνση της επιχείρησής μου;

Σε ποια ΔΟΥ θα ανήκει η Φορολογική μου Έδρα;

Οι φορολογικές έδρες που σας προσφέρουμε ανήκουν στην Α’ (Ε’) ΔΟΥ Θεσσαλονίκης (CORPUS Offices οδού Βάκχου, και οδού Φρίξου) και στην Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης (CORPUS Offices οδού Καισαρείας, οδού Παρμενίδου και Λεωφόρου Νίκης). Οι Ανώνυμες Εταιρείες υπάγονται αυτοδικαίως στην ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης (καθώς και οι ΕΠΕ, κατά περίπτωσιν), ασχέτως της διεύθυνσης της έδρας τους στο κατά τόπους συγκρότημά μας.

Πόσο γρήγορα ολοκληρώνεται η διαδικασία;

Με την υποβολή των στοιχείων μίσθωσης και την πληρωμή του προγράμματος που επιθυμείτε, σας αποστέλλουμε στο email σας το Μισθωτήριο Συμβόλαιο υπογεγραμμένο και σφραγισμένο, καθώς και την Βεβαίωση Ανάρτησης της Επαγγελματικής Μίσθωσης στο TaxisNET σε λίγα λεπτά!

Πώς μπορώ να πληρώσω;

Μπορείτε να πληρώσετε με:

  • τραπεζική κατάθεση στους εταιρικούς μας λογαριασμούς με δικαιούχο το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας
  • χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας οποιασδήποτε τράπεζας μέσω STRIPE
  • χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας οποιασδήποτε τράπεζας μέσω PAYPAL
  • μετρητά.

Μπορώ να πληρώνω με τον μήνα;

Θέλοντας να σας εξασφαλίσουμε το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, σας προσφέρουμε 4 Προγράμματα Ενοικίασης:

Τρίμηνο, με 297,60 ευρώ

Εξάμηνο, με 446,40 ευρώ

Ετήσιο, με 580,32 ευρώ

Διετές, με 863,04 ευρώ.

Ποιος μου εκμισθώνει την φορολογική έδρα;

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας, Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με ΑΦΜ 800425286, Δ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, Αριθμό Μητρώου ΓΕΜΗ 121848006000 και έδρα στην Λεωφόρο Νίκης 47, 54622, Θεσσαλονίκη. Έτος ίδρυσης: 2012. Διαχειριστής: Ιωάννης Νασιούλας

Μπορώ να δω ένα πρότυπο Μισθωτήριο Συμβόλαιο;

Βεβαίως! Μπορείτε να αναγνώσετε ένα πρότυπο Μισθωτήριο Συμβόλαιο εδώ!

Διάβασα τις Συχνές Ερωτήσεις για την ενοικίαση φορολογικής έδρας

Θέλω να ενοικιάσω φορολογική έδρα στην CORPUS Offices!

Ολοκληρώστε την διαδικασία μίσθωσης σε ένα μόλις βήμα και εξ ολοκλήρου online

Μοιραστείτε το!


24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή

Χρειάζεσαι διευκρινίσεις και επιπλέον βοήθεια;


Αξιολογήστε μας!

Πώς θα αξιολογούσατε την εμπειρία σας με την CORPUS Offices; Υποβάλετε την αξιολόγησή σας στο Google!